REPORTATGE El ciutadà té dret a saber on s'esta, cap on es va i cuán s'anirà d'una manera clara. 2016-05-15

La boira de la política catalana

La boira de la política catalana

J.B.R

Són moments d'incertesa política a Catalunya. Una incertesa que potser dura massa. Cal reconèixer que una gran part de la ciutadania està desconcertada davant de rumb que la política catalana ha agafat darrerament, en concret després de les eleccions del passat 25 de setembre del 2015. Amb la perspectiva que ja donen casi vuit mesos des dels comicis hi ha una sèrie d'aspectes que convé remarcar de manera clara:

 

Llegir més

NOTÍCIES POLITICA

 • REPORTATGEEls incidents de Gràcia, la democràcia i la tribu

  P.R.

  La diputada de la CUP Eulàlia Reguant va afirmar que la responsabilitat dels incidents d'aquests dies al barri barceloní de Gràcia correspon als Mossos d'Esquadra. De fet, els cupaires a la darrera roda de premsa del grup parlamentari no van abordar el tema dels pressupostos indicant que ells aborden la política "d'una manera global" i que no podien deslligar l'economia dels incidents graciencs i de la violència institucional que s'exerceix contra els antisistema.

  Llegir més

 • ENTREVISTAIceta creu que "el 50% dels catalans no vol la independència"

  El candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, ha felicitat Junts pel Sí pel seu resultat en les eleccions catalanes d'aquest diumenge, però ha destacat que les forces independentistes no passen el 50% dels vots.

  Llegir més

 • Els pressupostos

  El govern de la Generalitat, en concret el vicepresident i màxim responsable de l'àrea econòmica, Oriol Junqueras, ha presentat els pressupostos al Parlament de Catalunya. Ara haurà de començar tot el camí de cap a la seva tramitació i acceptació. Una acceptació que a hores d'ara sembla molt complicada, ja que la CUP ha dit que en principi no votarà al seu favor, perquè no són uns "pressupostos rupturistes" ni tenen un contingut suficient per afrontar el que els cupaires denominen "pla de xoc contra l'emergència social".

  Llegir més

VIDEOS

 • REPORTATGEEl pacte Colau - Collboni i la desmemòria dels polítics

  S. Blanchart

  El pacte entre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el màxim dirigent del PSC a l'Ajuntament, Jaume Collboni ha estat una de les notícies d'aquest darrers dies en la política catalana. Es tracta d'un pacte, si més no curiós, que palesa que, sovint, les paraules dels polítics s'han d'agafar amb pinces.

  Llegir més