REPORTATGE Hi ha votants de dretes i de centre catalanista que no es senten prou représentants en el procés. 2016-09-15

Després de la Diada

J.B.

Cal dir-ho amb contundència, si s'analitza amb profunditat la situació de la política catalana en el període que va des de la Diada de l'any 2015 i la celebrada al 2016 els canvis substancials són de poca importància. És cert que el sobiranisme, en un moment que molts li atorgaven de certa debilitat política, ha mostrat la seva capacitat de mobilització, però no sembla que l'hagi augmentada ni que hagi estat capaç de vertebrar una proposició política concreta de com es produirà a la constitució d'un nou Estat. Si més no, no ha estat capaç de fer-la arribar amb claredat al ciutadà. De fet, alguns alts responsables de les dues forces polítiques principals que configuren Junts pel Sí, (PDC i ERC) han palesat posicions diverses, i en algun cas contradictòries, com en el tema del RUI, sobre quin és el camí a seguir. S'haurà de veure si els interessos de partit i les dinàmiques d'ambicions personals, que existir, existeixen, no s'imposen com ha estat costum al llarga de la història del catalanisme i els polítics sobiranistes llencen una proposta clara i engrescadora per ampliar la seva base electoral.

Llegir més

NOTÍCIES POLITICA

 • REPORTATGEEls polítics i les contradiccions

  S.P.

  Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha dit sempre que ella no era independentista. Ho ha dit en diverses declaracions públiques i de manera molt contundent. Per exemple en una entrevista al El Mundo, el dia 9-05-2015, on diu "no soy independentista ni catalana ni española". Perfecte. En aquesta vida tothom té dret a declarar-se el que vulgui. De fet, pel que fa a la relació entre Catalunya-Espanya hi ha independentistes, unionistes, federalistes, confederalistes i encara alguna fórmula política més de la qual és difícil concretar el nom. Bé, que hi ha de tot.

  Llegir més

 • REPORTATGELa taxa

  L'agulló

  L'Ajuntament de Barcelona va provar aquest estiu, durant el mes de juliol, un taxa de 633 euros. Una quantitat que haurien d'abonar els propietaris dels pisos que els tinguessin sense llogar. Una cop pagada aquesta taxa, s'hauran de sumar 286 euros més per cada requeriment que realitzi el municipi. Una mesura que en funció de si hi ha o no al·legacions per alguna de les forces representades en el consistori, entrarà en vigor a finals d'aquest mes o a principis d'octubre.

  Llegir més

 • REPORTATGELa boira de la política catalana

  La boira de la política catalana

  J.B.R

  Són moments d'incertesa política a Catalunya. Una incertesa que potser dura massa. Cal reconèixer que una gran part de la ciutadania està desconcertada davant de rumb que la política catalana ha agafat darrerament, en concret després de les eleccions del passat 25 de setembre del 2015. Amb la perspectiva que ja donen casi vuit mesos des dels comicis hi ha una sèrie d'aspectes que convé remarcar de manera clara:

   

  Llegir més

VIDEOS

 • REPORTATGEEls incidents de Gràcia, la democràcia i la tribu

  P.R.

  La diputada de la CUP Eulàlia Reguant va afirmar que la responsabilitat dels incidents d'aquests dies al barri barceloní de Gràcia correspon als Mossos d'Esquadra. De fet, els cupaires a la darrera roda de premsa del grup parlamentari no van abordar el tema dels pressupostos indicant que ells aborden la política "d'una manera global" i que no podien deslligar l'economia dels incidents graciencs i de la violència institucional que s'exerceix contra els antisistema.

  Llegir més