L'ENTREVISTA

Iceta creu que "el 50% dels catalans no vol la independència"

Iceta creu que "el 50% dels catalans no vol la independència"

El centre-dreta i liberalisme català s'ha posat en mans d'altres sense saber ben bé cap a on va

EDITORIAL

Els pressupostos

CITESGeneralitat de Catalunya

NOTÍCIES

 • Els pressupostos

  El govern de la Generalitat, en concret el vicepresident i màxim responsable de l'àrea econòmica, Oriol Junqueras, ha presentat els pressupostos al Parlament de Catalunya. Ara haurà de començar tot el camí de cap a la seva tramitació i acceptació. Una acceptació que a hores d'ara sembla molt complicada, ja que la CUP ha dit que en principi no votarà al seu favor, perquè no són uns "pressupostos rupturistes" ni tenen un contingut suficient per afrontar el que els cupaires denominen "pla de xoc contra l'emergència social".

  Llegir més

 • Mas la decisió i les conseqüències

  El final ha estat inesperat per molta gent. Artur Mas ha fet "un pas al costat" per desencallar l'atzucat polític en que es trobava la situació política catalana i ha proposat que sigui Carles Puigdemont, alcalde de Girona, com a 130è president de la Generalitat de Catalunya.

  Llegir més

 • Després del 9N la política a Catalunya ha entrat en un moment, curt això sí, de reflexió. Un sector ample del sobiranisme s'està realitzant dues preguntes claus a hores d'ara: quan hi haurà eleccions i si hi haurà o no una llista conjunta de CiU i ERC. Tots els escenaris estan oberts i tot és possible a hores d'ara. Tot just ha acabat la ronda de conversacions que el president de la Generalitat, Artur Mas, amb els diferents partits que s'han mostrat partidaris del "dret a decidir" i ara cada força política està valorant les seves posicions.

  Llegir més

VIDEOS

 • CIUTADANIA I ESTATUT
 • Catalunya, "non avere paura"

  Significa "no tinguis por" en italià. Alguns diuen que és una de les llegendes que portaven els soldats romans poc abans d'entrar en combat.
  La por, tant des del punt de vista personal com col·lectiu, és sempre el pitjor sentiment que es pot tenir. Dic la por no la prudència. Aquesta darrera és sempre desitjable, però la por, no. Perquè la por pot provocar sovint dues reaccions: la primera, el bloqueig de qualsevol acció i l'assumpció d'inèrcies negatives. En altres paraules, no fer res. La segona, dur a terme respostes absolutament desproporcionades per la incertesa del que ha de venir. Respostes que al cap dels anys es veuen desencertades. Cap de les dues és bona. De la por has de ser conscient que existeix, però allunyar-te d'ella. En cas contrari t'esclavitza.

  Llegir més