OPINIÓ - politicacat.com

NOTÍCIES OPINIÓ

 • OPINIÓTres opcions sobre el futur de Catalunya: consulta, eleccions 2014 o eleccions 2016

  És molt complicat esbrinar que pot passar en proper futur a Catalunya des d'una perspectiva política. Hi ha massa variables, uns de caràcter polític, altres de caràcter econòmic i altres de caràcter social, que intervenen per realitzar un pronòstic clar sobre l'esdevenidor català en un termini curt.

  Llegir més

 • OPINIÓEl federalisme del PSC i del PSOE

  El PSC ha presentat una proposta de reforma constitucional que té com a objectiu que l'Estat espanyol esdevingui en Estat plenament federal. El text ha estat signat per persones que a hores d'ara tenen pes i dirigeixen la formació socialista catalana com Pere Navarro, Miquel Iceta o Carmen Chacón.

  Llegir més

 • OPINIÓLa corrupció fastigueja al ciutadà i pot acabar amb la democràcia

  La corrupció pot matar la política. La corrupció pot matar la democràcia. La corrupció provoca el distanciament entre el ciutadà i la gestió i participació en la cosa pública. La corrupció desanima a les persones honrades que paguen els seus impostos i veuen com, de manera escandalosa, els diners és malbaraten de manera indecent. La corrupció deslegitima el sistema polític i provoca que personatges populistes, aquells que sense cap mena de rigor intel·lectual donen solucions senzilles a problemes complexes, s'apoderin del marc social rebaixant, així, el nivell de debat de la vida pública. La corrupció comporta manca de confiança en la societat i descoratja a l'hora de trobar solucions per sortir de la crisi econòmica que ens embolcalla. Es podria seguir fins al límit, però potser cal afegir una darrera: la corrupció és essencialment immoral i fastigosa.

   

   

  Llegir més

VIDEOS OPINIÓ

 • CIUTADANIA I ESTATUT
 • OPINIÓLa nova relació CiU-ERC

  El fum dels resultats electorals va escampant poc a poc i ara es tracta d'analitzar, d'una manera més freda, com quedarà la governabilitat de Catalunya. Tot indica que es va cap un pacte CiU-ERC. Ara, el que cal és veure com serà aquest acord. Si s'ha de fer cas a les paraules que ha emprat Oriol Junqueras, els independentistes republicans no entraran a l'executiu. Ha indicat de manera clara el mateix Junqueras que el mandat del ciutadà és que "la seva formació lideri l'oposició".

  Llegir més