OPINIÓ - politicacat.com

NOTÍCIES OPINIÓ

 • OPINIÓMas i Junqueras després del 9N

  Després del 9N la política a Catalunya ha entrat en un moment, curt això sí, de reflexió. Un sector ample del sobiranisme s'està realitzant dues preguntes claus a hores d'ara: quan hi haurà eleccions i si hi haurà o no una llista conjunta de CiU i ERC. Tots els escenaris estan oberts i tot és possible a hores d'ara. Tot just ha acabat la ronda de conversacions que el president de la Generalitat, Artur Mas, amb els diferents partits que s'han mostrat partidaris del "dret a decidir" i ara cada força política està valorant les seves posicions.

  Llegir més

 • OPINIÓCatalunya, "non avere paura"

  Significa "no tinguis por" en italià. Alguns diuen que és una de les llegendes que portaven els soldats romans poc abans d'entrar en combat.
  La por, tant des del punt de vista personal com col·lectiu, és sempre el pitjor sentiment que es pot tenir. Dic la por no la prudència. Aquesta darrera és sempre desitjable, però la por, no. Perquè la por pot provocar sovint dues reaccions: la primera, el bloqueig de qualsevol acció i l'assumpció d'inèrcies negatives. En altres paraules, no fer res. La segona, dur a terme respostes absolutament desproporcionades per la incertesa del que ha de venir. Respostes que al cap dels anys es veuen desencertades. Cap de les dues és bona. De la por has de ser conscient que existeix, però allunyar-te d'ella. En cas contrari t'esclavitza.

  Llegir més

 • OPINIÓTres opcions sobre el futur de Catalunya: consulta, eleccions 2014 o eleccions 2016

  És molt complicat esbrinar que pot passar en proper futur a Catalunya des d'una perspectiva política. Hi ha massa variables, uns de caràcter polític, altres de caràcter econòmic i altres de caràcter social, que intervenen per realitzar un pronòstic clar sobre l'esdevenidor català en un termini curt.

  Llegir més

VIDEOS OPINIÓ

 • CIUTADANIA I ESTATUT
 • OPINIÓEl federalisme del PSC i del PSOE

  El PSC ha presentat una proposta de reforma constitucional que té com a objectiu que l'Estat espanyol esdevingui en Estat plenament federal. El text ha estat signat per persones que a hores d'ara tenen pes i dirigeixen la formació socialista catalana com Pere Navarro, Miquel Iceta o Carmen Chacón.

  Llegir més