L'ENTREVISTA

EDITORIAL

Mas la decisió i les conseqüències

CITESGeneralitat de Catalunya

NOTÍCIES

 • Mas la decisió i les conseqüències

  El final ha estat inesperat per molta gent. Artur Mas ha fet "un pas al costat" per desencallar l'atzucat polític en que es trobava la situació política catalana i ha proposat que sigui Carles Puigdemont, alcalde de Girona, com a 130è president de la Generalitat de Catalunya.

  Llegir més

 • Després del 9N la política a Catalunya ha entrat en un moment, curt això sí, de reflexió. Un sector ample del sobiranisme s'està realitzant dues preguntes claus a hores d'ara: quan hi haurà eleccions i si hi haurà o no una llista conjunta de CiU i ERC. Tots els escenaris estan oberts i tot és possible a hores d'ara. Tot just ha acabat la ronda de conversacions que el president de la Generalitat, Artur Mas, amb els diferents partits que s'han mostrat partidaris del "dret a decidir" i ara cada força política està valorant les seves posicions.

  Llegir més

 • Catalunya, "non avere paura"

  Significa "no tinguis por" en italià. Alguns diuen que és una de les llegendes que portaven els soldats romans poc abans d'entrar en combat.
  La por, tant des del punt de vista personal com col·lectiu, és sempre el pitjor sentiment que es pot tenir. Dic la por no la prudència. Aquesta darrera és sempre desitjable, però la por, no. Perquè la por pot provocar sovint dues reaccions: la primera, el bloqueig de qualsevol acció i l'assumpció d'inèrcies negatives. En altres paraules, no fer res. La segona, dur a terme respostes absolutament desproporcionades per la incertesa del que ha de venir. Respostes que al cap dels anys es veuen desencertades. Cap de les dues és bona. De la por has de ser conscient que existeix, però allunyar-te d'ella. En cas contrari t'esclavitza.

  Llegir més

VIDEOS