REPORTATGE - politicacat.com

NOTÍCIES REPORTATGE

 • REPORTATGEEl jutge cita a declarar com imputats a Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tres dels seus fills

  El jutjat d'instrucció 31 de Barcelona ha cridat a declarar el gener com a imputats l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus fills Marta, Mireia i Pere.

  Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en un comunicat, se'ls crida a declarar des de les 10 del dimarts 27 de gener per la investigació que es porta a terme a partir de la confessió de l'expresident sobre els diners de la família sense regularitzar a l'estranger durant tres dècades.

   

   

  Llegir més

 • REPORTATGEMES vol ser un punt de trobada per les esquerres catalanistes

  El partit Nova Esquerra Catalana (NECat), liderat per l'exdirigent socialista Ernest Maragall, i la plataforma Moviment Catalunya, formada per dirigents i exdirigents crítics del PSC, han presentat aquest diumenge el nou partit Moviment d'Esquerres, l'acrònim del qual serà MES, per "confluir les esquerres sobiranistes".
  A la presentació celebrada a Barcelona, MES ha presentat el seu manifest, que apunta com a objectius principals la construcció d'un nou partit socialista, catalanista i europeista; posar en valor el bé comú per sobre de l'"individualisme egòlatra"; defensar l'autogovern ple de Catalunya i una UE que es converteixi en garant de la pau en el món.

  Llegir més

 • REPORTATGESanti Rodríguez (PPC): "A Catalunya no ens hem de seignar a tenir un govern de CiU o d'ERC de caràcter independentista"

  Per Josep Bagués

  Entrevista a Santí Rodríguez, potaveu adjunt del PPC al Parlament de Catalunya

  Vostè vol que els catalans decideixin el seu futur?

  Els catalans ja decideixen el seu futur i ho fan cada vegada que es pronuncien en unes eleccions. Si el que es vol és utilitzar el dret a decidir com a un eufemisme del dret a l'autodeterminació, aleshores la resposta ha de ser que no es pot decidir d'aquesta forma. Aquest dret a l'autodeterminació no està reconegut per cap país occidental. Només ho reconeix la constitució d'Etiopia.

  Però una part de la ciutadania de Catalunya veu al PP com un element que impossibilita que els catalans decideixin lliure, pacífica i democràticament quin ha de ser el seu encaix amb la resta de l'Estat espanyol. Aquesta situació els perjudica?

  Jo estic convençut que moltes vegades és fàcil fer política dient coses que puguin agradar i que siguin simples d'explicar perquè generen adhesions ràpides, però aquell que creu que la política es pot fer d'aquesta manera és enganyar a la societat. És evident que els catalans ens agradaria poder decidir quina relació tenim amb la resta d'Espanya, fins i tot amb la resta del món, però suposo que la resta d'Espanya també tindrà alguna cosa a dir. No és un qüestió que ens afecta només als catalans si no que afecta també al conjunt d'espanyols. Segurament això no és tant fàcil ni bonic d'explicar, però crec que cometríem un engany, si diguéssim que nosaltres podem decidir, que nosaltres podem prendre decisions que afecten a tercers sense tenir present l'opinió d'aquests tercers.

   

  Llegir més

VIDEOS REPORTATGE

 • El video del 9n votaré per tu
 • REPORTATGEJunqueras demana "no encallar-se" en la llista única

  El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dissabte no "embarrancar-se" en la proposta de llista única amb vista a unes eventuals eleccions anticipades com defensa el president de la Generalitat, Artur Mas.

  En declaracions a Catalunya Ràdio, ha subratllat que totes les enquestes mostren que la proposta d'ERC amb candidatures separades suma més que la d'una llista única: "Embarrancar-se en una proposta que enlloc diu que és millor és complicat".

   

   

  Llegir més