REPORTATGE - politicacat.com

NOTÍCIES REPORTATGE

 • REPORTATGECasals i Forcadell deixen la llista unitària en mans dels partits

  La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha deixat en mans dels polítics una hipotètica llista unitària 'de país' en unes eventuals eleccions plebiscitaries, preguntada per la seva implicació en uns comicis: "No ho hem parlat, ho deixem en mans dels polítics a veure què passa, si no tornarem a parlar d'això".

  En declaracions a TV3, Forcadell ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui públicament unes eleccions plebiscitaries després del 9 de novembre: "Nosaltres volem el compromís que això es farà, no fa falta que es pronunciï públicament (el president Mas) fins passada la consulta".

   

   

  Llegir més

 • REPORTATGESalvadó (ERC): "La independència de Catalunya només l'aconseguirem si algú està disposat a saltar-se les sentències del T.C."

  Entrevista a Lluís Salvadó, portaveu adjunt d'ERC al Parlament de Catalunya.

  Van sortir unes informacions al diari El País que vostès han posat com a condició per una llista unitària que el president Artur Mas renunciï a encapçalar-la. És cert?

  A ERC en aquests moments estem plantejant que hi hagin eleccions anticipades el més aviat possible. Que, malauradament, l'eina democràtica que en ens havia de portar una legitimació internacional, que era la consulta tal i com s'havia plantejat, ha mort. Aquest instrument ha quedat estroncat pels motius que tothom ja coneix. Que bàsicament són: una sentència cautelar del T.C. i un aplegament del govern català respecte aquesta sentència. Això és el que ara ens importa.

   

   

  Llegir més

 • REPORTATGEHi haurà 6.430 punts de votació el 9N

  La Generalitat habilitarà 6.430 punts de votació per al procés participatiu del 9N que estaran situades en 938 dels 947 municipis catalans, ha informat aquest dimecres en roda de premsa la vicepresidenta, Joana Ortega.
  Durant la jornada del 9 de novembre hi haurà 1.255 locals de votació repartits en totes les comarques, als quals caldrà sumar els que s'habilitin a l'estranger: en delegacions del Govern o oficines d'Acció.

  Llegir més

VIDEOS REPORTATGE

 • La veu de Macià proclamanant la República Catalana
 • REPORTATGEInés Arrimadas: "Nosaltres proposem reformar Catalunya i el conjunt d'Espanya"

  Entrevista a Inés Arrimadas, portaveu adjunta de Ciutadans al Parlamanet de Catalunya.

  Com explicaria als ciutadans que han sortit a les darreres Diades i a les forces polítiques que els representen, el 80% del Parlament de Catalunya, que no poden votar?

  En primer lloc, no crec que el 80% de la població de Catalunya vulgui votar en un referèndum d'autodeterminació. D'altre banda, el consens que es parla tant a nivell parlamentari no és tant ample. Només s'ha de veure les votacions. Per exemple, el PSC no ha estat mai a favor de fer una consulta fora de la legalitat. No acabo de trobar la font d'on la gent agafa aquesta dada. Ni tant sols el 80% dels diputats va donar suport a aquesta mesura. Tampoc el 80% dels diputats representa al 80% de la població de Catalunya degut al nostre sistema electoral.

   

   

   

  Llegir més