REPORTATGE - politicacat.com

NOTÍCIES REPORTATGE

 • REPORTATGEL'Estat impugnarà el nou 9N indicant que "es manté la mateixa pregunta"

  El Govern espanyol impugnarà la consulta alternativa del 9 de novembre argumentant que la Generalitat manté la pregunta als catalans sobre si es vol que Catalunya sigui un Estat i perquè s'ha implicat l'Administració catalana amb instruccions als funcionaris o als Mossos, tot i que no figurin en cap ordre oficial.
  L'Executiu està en espera de l'informe urgent del Consell d'Estat per veure quina és la via jurídica que s'utilitza per recórrer el "procés de participació ciutadana" al qual apel·la el president de la Generalitat, Artur Mas.

  Llegir més

 • REPORTATGELes CUP veuen difícil un pacte amb Podemos perquè "no defensa la independència"

  El diputat de la CUP David Fernández ha vist "difícil" una possible aliança amb la formació Podem perquè no comparteix l'ideal de la independència i de l'autodeterminació dels pobles.

   

   

  Llegir més

 • REPORTATGEA Catalunya no hi ha cap "espiral del silenci"

  Per Josep Bagués 

  Recentment hi ha molts articles, Carmen Chacón a La Vanguardia (22-09-2014) o Francesc de Carreras (més antic, El País, 30-12-2013), que citen el famós llibre “L’espiral del silenci” de la politòloga alemanya Elisabeth Noelle-Neumann. Ho fan perquè segons ells a Catalunya “la minoria silenciosa”, els que no són partidaris de la realització de la consulta, callen perquè tenen por de quedar exclosos socialment. És més, utilitzen aquest argument per indicar que la ciutadania catalana està o bé manipulada, la majoria favorable a la consulta, o silenciada per la por, la que està en contra de la mateixa.

   

  Llegir més

VIDEOS REPORTATGE

 • La veu de Macià proclamanant la República Catalana
 • REPORTATGEAnna Arqué: "El compromís polític el govern de Catalunya no pot estar supeditat a una eterna exitosa mobilització popular. És el torn dels polítics capaços"

  Quina és la vostra posició davant del 9N?

  La qüestió de fons del 9N no és tant que passarà el 9N, si no per a què ens ha de servir el 9N. Per mi sempre ha estat clar, o ens servia per a que els catalans votéssim oficialment un mandat democràtic de ‘sí' o ‘no' a la independència o ens servia per posar en evidència la incoherència de la política catalana que vota a favor de la sobirania de Catalunya però alhora acata l'oposició que fa l'aparell de l'estat quan la fem efectiva.
  En aquest sentit el nou9N avui no és el 9n pel que hem estat treballant aquests anys. És un escenari nou en el que, malauradament per la decisió unilateral del president Mas, s'ha despullat de càrrega política formal.
  El ‘com' ha desnaturalitzat el ‘què', perquè com ell mateix va dir: el resultat no serà un mandat democràtic.

   

   

  Llegir més