REPORTATGE - politicacat.com

NOTÍCIES REPORTATGE

 • REPORTATGECasals i Forcadell deixen la llista unitària en mans dels partits

  La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha deixat en mans dels polítics una hipotètica llista unitària 'de país' en unes eventuals eleccions plebiscitaries, preguntada per la seva implicació en uns comicis: "No ho hem parlat, ho deixem en mans dels polítics a veure què passa, si no tornarem a parlar d'això".

  En declaracions a TV3, Forcadell ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que convoqui públicament unes eleccions plebiscitaries després del 9 de novembre: "Nosaltres volem el compromís que això es farà, no fa falta que es pronunciï públicament (el president Mas) fins passada la consulta".

   

   

  Llegir més

 • REPORTATGEA Catalunya no hi ha cap "espiral del silenci"

  Per Josep Bagués 

  Recentment hi ha molts articles, Carmen Chacón a La Vanguardia (22-09-2014) o Francesc de Carreras (més antic, El País, 30-12-2013), que citen el famós llibre “L’espiral del silenci” de la politòloga alemanya Elisabeth Noelle-Neumann. Ho fan perquè segons ells a Catalunya “la minoria silenciosa”, els que no són partidaris de la realització de la consulta, callen perquè tenen por de quedar exclosos socialment. És més, utilitzen aquest argument per indicar que la ciutadania catalana està o bé manipulada, la majoria favorable a la consulta, o silenciada per la por, la que està en contra de la mateixa.

   

  Llegir més

 • REPORTATGEJunqueras: "Les eleccions com més aviat millor"

  El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat aquest divendres que la independència de Catalunya "pot ser qüestió de pocs mesos" després de la celebració d'unes eleccions amb caràcter plebiscitari, que ha demanat que es convoquin com més aviat millor.

   

   

  Llegir més

VIDEOS REPORTATGE

 • La veu de Macià proclamanant la República Catalana
 • REPORTATGEInés Arrimadas: "Nosaltres proposem reformar Catalunya i el conjunt d'Espanya"

  Entrevista a Inés Arrimadas, portaveu adjunta de Ciutadans al Parlamanet de Catalunya.

  Com explicaria als ciutadans que han sortit a les darreres Diades i a les forces polítiques que els representen, el 80% del Parlament de Catalunya, que no poden votar?

  En primer lloc, no crec que el 80% de la població de Catalunya vulgui votar en un referèndum d'autodeterminació. D'altre banda, el consens que es parla tant a nivell parlamentari no és tant ample. Només s'ha de veure les votacions. Per exemple, el PSC no ha estat mai a favor de fer una consulta fora de la legalitat. No acabo de trobar la font d'on la gent agafa aquesta dada. Ni tant sols el 80% dels diputats va donar suport a aquesta mesura. Tampoc el 80% dels diputats representa al 80% de la població de Catalunya degut al nostre sistema electoral.

   

   

   

  Llegir més