REPORTATGE . 2010-01-16

La Generalitat podria haver amagat un informe que indicava l'origen de l'incendi d'Horta de Sant Joan

La Generalitat va ocultar un dictamen que desmentia la seva versió sobre l'origen del foc en l'incendi d'Horta de Sant Joan (Tarragona) en què van morir cinc bombers, ja que exclou el raig com a causant del sinistre, i assenyala que és "inversemblant que un raig caigut sis dies abans originés el foc.

Segons publica el diari El País, l'informe realitzat per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va ser lliurat a l'agost al jutjat de Gandesa, que investiga l'incendi. L'informe de meteorologia, que va ser encarregat pel departament de Medi Ambient, està datat el dia 10 d'agost i el va realitzar el tècnic estatal expert en activitat elèctrica atmosfèrica, Francisco Pérez Puebla, que considera la tesi del llamp "infundada i maldestre".

L'estudi contradiu la tesi del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, sobre que un llamp caigut el 14 de juliol va ser l'origen del foc que es va iniciar sis dies després i que va cremar 1.022 hectàrees.

Vols tenir titulars a la teva web?

Ja tenim guanyadora de la tarjeta regal IKEA 100€. Fes-te admirador/a per participar i opinarREPORTATGE | Compartir a Facebook | Parla a Twitter | Envia a LatafaneraDisqus