REPORTATGE

L'Agulló

Marina Geli no recorda amb exactitud la data de la trobada que va tenir amb Iñaki Urdangarín, dubta entre el 2006 i el 2007, però si recorda claríssimament que no es va presentar com a membre de la família reial, si no com executiu de l'empresa Noos.

El primer que crida l'atenció és l'estranya memòria de l'exconsellera de Salut. Sens dubte, estem davant d'un cas de memòria selectiva tant habitual entre els polítics que tenen una tendència natural només a recordar allò que pensen que d'una manera o altre pot disminuir les seves responsabilitats.
En segon lloc, el que més indigna de les paraules de la Sra. Geli és que traspuen la sensació que prenen al ciutadà per imbècil. Només cal tenir cinc dits de front per entendre que no fa falta ajudar-se de la memòria per saber en quina data va esdevenir la famosa reunió. És de suposar que la Generalitat té uns registres el suficientment útils per saber exactament en quina data, i si fos necessari en quina hora, va tenir lloc l'esmentada reunió. Si qualsevol ciutadà vol reunir-se amb la consellera, segurament que no podrà, però si pot, li demanaran per escrit el motius de la reunió i també quedarà constància en blanc sobre negre les dates formals de la mateixa.
Així doncs que l'exconsellera de Salut no pateixi. Que es cuidi la seva fràgil memòria, però que vagi als expedients per tal d'explicar als ciutadans quan es va reunir amb Urdangarin i per què.
Si la política actuava com a representant pública, gestionant interessos comuns, no ha de tenir cap mena de problema en que aquesta informació la conegui l'opinió pública. No és un problema de memòria, és un problema de credibilitat política.

Vols tenir titulars a la teva web?

Ja tenim guanyadora de la tarjeta regal IKEA 100€. Fes-te admirador/a per participar i opinarREPORTATGE | Compartir a Facebook | Parla a Twitter | Envia a LatafaneraDisqus