REPORTATGE . 2012-02-28

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest dimarts que l'anterior executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero "va complir" amb l'objectiu del dèficit i que "una altra cosa és que diverses comunitats autònomes se'ls hagin saltat", i alhora que ha advertit que si el Govern de Mariano Rajoy pretén lluitar contra el dèficit només aplicant retallades, "l'any que ve hi haurà més dèficit", i per tant "caldrà fer més retallades".

Així ho ha manifestat en una entrevista a Onda Cero, en què ha criticat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per responsabilitzar el Govern socialista de la dada del 8,51% de dèficit donat a conèixer ahir, ja que segons Rubalcaba , "del dèficit de València o de Múrcia té poca culpa el Govern socialista i molt menys el PSOE".

"El Govern va pujar l'Impost de Societats i per això l'Estat pràcticament no té dèficit. Ha complert les previsions perquè el 0,3 per cent és molt poca quantitat. És un ajust de comptabilitat nacional que no ens obliga a fer res per a l'any que ve. l'Estat va complir i és veritat que a les comunitats autònomes se'ls ha anat el dèficit ", ha explicat.

En aquest sentit, ha defensat que l'anterior Govern socialista va fer "diverses conferències i acords" i "obligacions a les Autonomies de fer explícits els seus pressupostos i els seus dèficits cada poc temps", i que "una altra cosa és que diverses comunitats autònomes se'ls hagin saltat ".

Vols tenir titulars a la teva web?

Ja tenim guanyadora de la tarjeta regal IKEA 100€. Fes-te admirador/a per participar i opinarREPORTATGE | Compartir a Facebook | Parla a Twitter | Envia a LatafaneraDisqus