REPORTATGE El líder del PSOE afirma que "del dèficit de València, Múrcia no té la culpa el PSOE". 2012-02-28

Rubalcaba culpa a les autonomies del dèficit

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest dimarts que l'anterior executiu socialista de José Luis Rodríguez Zapatero "va complir" amb l'objectiu del dèficit i que "una altra cosa és que diverses comunitats autònomes se'ls hagin saltat", i alhora que ha advertit que si el Govern de Mariano Rajoy pretén lluitar contra el dèficit només aplicant retallades, "l'any que ve hi haurà més dèficit", i per tant "caldrà fer més retallades".

Així ho ha manifestat en una entrevista a Onda Cero, en què ha criticat el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per responsabilitzar el Govern socialista de la dada del 8,51% de dèficit donat a conèixer ahir, ja que segons Rubalcaba , "del dèficit de València o de Múrcia té poca culpa el Govern socialista i molt menys el PSOE".

"El Govern va pujar l'Impost de Societats i per això l'Estat pràcticament no té dèficit. Ha complert les previsions perquè el 0,3 per cent és molt poca quantitat. És un ajust de comptabilitat nacional que no ens obliga a fer res per a l'any que ve. l'Estat va complir i és veritat que a les comunitats autònomes se'ls ha anat el dèficit ", ha explicat.

En aquest sentit, ha defensat que l'anterior Govern socialista va fer "diverses conferències i acords" i "obligacions a les Autonomies de fer explícits els seus pressupostos i els seus dèficits cada poc temps", i que "una altra cosa és que diverses comunitats autònomes se'ls hagin saltat ".

Vols tenir titulars a la teva web?

Ja tenim guanyadora de la tarjeta regal IKEA 100€. Fes-te admirador/a per participar i opinarREPORTATGE | Compartir a Facebook | Parla a Twitter | Envia a LatafaneraDisqus